Lom Amerika 7.12.2013

Zatímco Mazec a druhá polovina N.L.T.D. užívala severského vzduchu někde v okolí Liberce, my jsme se rozhodli pro malý výlet na blbolouku u Mořiny. Výlet to byl opravdu velmi povedený. Sraz jsme měli v 7 ráno v Práglu, s Petrem jsme se potkali až na místě. Kolem půl deváté nás pustili k vodě a my jsme se mezi prvními zanořovali přesně v 9:00 hodin. Ono čekání 70 minut před oficiálním otevřením se nám vyplatilo měrou vrchovatou. Viditelnost se blížila k 15 metrům a teplota vody se pohybovala kolem 4° Celsia.

Na Americe kromě viditelnosti asi není nic zvláštního neboť hloubka nepřesahuje 10 metrů a tak jsem se začal cca po 25 minutách velmi nudit. No a když se Richi nudí, nikdy to nevěstí nic dobrého… Tentokrát to odnesl chudák Pavel.

O co vlastně šlo: po chvíli nudění mě napadla kravina, vytáhl jsem z kapsy osobní reel, malinko odmotal a do smyčky jsem se snažil zachytit Pavlův manifold. Byl to sice trochu problém a dobrejch 10 minut se nedařilo, ale potom, co se na chvíli zastavil jsem ho měl. Poté, co se následně rozplaval směrem k dalším kamenům jsem si chvilku počkal, pomalu odmotával reel a po dvou kopech jsem se nechal táhnout jak na podvodním skůtru. Díky pohotovosti našeho kameramana Petra, který asi po 2 minutách zmerčil, že mě Pája táhne jako valach v lese klády, začal vše natáčet. Dobrejch 6 minut mě Pavlík poctivě tahal po dně Ameriky, až mi to začalo být hloupý a několika výraznými trhy ho upozornil, že né vše je OK (na Pavlovu obranu ale nutno podotknout, že když zjistil jak jej držím ve smyčce za manifold, velmi rychle měl v ruce hák a snažil se vyřezat). Tímto skončilo naše podvodní laškování, a kameraman Péťa se málem utopil, neboť se pod vodou tak strašně řáchal, že to vypadalo jako poslední křeč. Video zde

Po asi 52 minutách jsme vylezli, naskládali cajky do auta a frčeli dom… Jenom Já jako blbec do práce dělat Mikuláše…

Richi

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *