Dali jsme si pecky v Rakousku

Uplynulé tři dny jsme se byli potápět v Rakousku na jezeře Attersee a v okolí a jeli jsme nehorázné pecky. Začalo to hned první den, při prvním ponoru. První ponor trval cca 15 min., neboť po vynoření byl suchý oblek plný vody až po zadek, diky špatně přilepené zápěstní manžetě. Druhý ponor téhož dne, jsme podnikli jako noční a to na Ofenu do hloubky 50 m a byl naprosto v pohodě.

Druhý den jsme si ráno před snídaní dali na Twin towers trénink a následně na to jsme se vypravili potápět na Gosausee. Gosausee nás však zklamalo, neboť i když je již po sezóně, bylo plné turistů a takřka nebylo možné zaparkovat. Tento fakt nás od potápění odradil a vydali jsme se na cestu zpět a jelikož jsme po cestě míjeli Hallstatt, rozhodnuli jsme se v něm zastavit na oběd. Po obědě, dobře naladěni, jsme rozjímali, co dál. Napadla nás myšlenka velmi zajímavá, co kdybychom zkusili místní jeskyni Kesl. Vše bylo velmi rychle dohodnuto a už jsme stěhovali všechny věci do blízkosti Keslu a nutno říci, dostat dvojčata až k hladině, byla práce úmorná. Kesl byl krásně čistý a ponor naprostá pohodička. jelikož Kesl je mělký a krátký, zbylo nám spoustu vzduchu a tak jsme vyrazili zpět na Attersee a dokončili potápění druhého dne na pro nás nepříliš známé lokalitě Twin towers, která nás svou rozmanitostí v hloubce kolem 50 m velmi mile překvapila.

Třetí den ráno proběhl standardně, to znamená hodinovým tréninkem. Přemýšleli jsme jaký dáme závěrečný ponor a rozhodnuli jsme se, jak jinak, než pro Ofen. Nechali jsme si namíchat Trimix a vyrazili na Ofen. Výsledkem byl super ponor do hloubky 90 m.

Třídenní potápění se nám tedy vydařilo a počasí taktéž, takže co více bychom si mohli přát.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *